برج آزادی، نماد مفاوت در برابر بی مهری ها

حذفِ پارکینگِ ۱۵ سالۀ برج آزادی و ترک‌هایی که بعد از شلیک هشت توپ مشقی برای احیای یک رسم قدیمی در نوروز امسال، در کنار برج ۵۰ ساله پایتخت شلیک شد، زخم‌های برج آزادی را بیش از پیش عمیق کرده است.

به گزارش ساخت تی وی، زخم‌هایی که در طول سال‌های گذشته به واسطۀ بی‌توجهی به این بنای تاریخی و ارزشمند و معاصر به برج آزادی وارد شده، رفته رفته عمیق‌تر شده‌اند و این بار هم مدیریت شهری با برنامه‌ریزی که به نظر می‌رسد هیچ توجهی در آن نسبت به وضعیت برج آزادی نشده است، بی‌توجهی به این بنای تاریخی را بیشتر نشان می‌دهد، از سوی دیگر هم هنوز متولیان میراثی به عنوان یکی از دستگاه‌هایی که باید به این بنای تاریخی اهمیت دهند، هیچ اظهارنظری نکرده‌اند.

سیدعباس عظیمی مدیر موزه و مجموعه فرهنگی هنری برج آزادی در این باره می گوید: ما اکنون جلوی در ورودی میدان آزادی، این نماد ملی و بین‌المللی ایران ایستاده‌ایم، اما برای ورود مهمانان، مدیران باید از شهردار منطقه ۹ تهران اجازه بگیریم. متاسفانه اجازه ورود مدیران و مهمانان یک مرکز ستادی و ملی به دست یک شهردار جوان. امیدوارم آقای حناچی قبل از اینکه چنین قضایایی با بحران رو به رو شود، فکر و چاره‌ای برای این موضوع بکند.

طی این مدت تصاویری از پارکینگ اختصاصی برج آزادی که طی سال‌های اخیر در اختیار مجموعه بود، در فضای مجازی منتشر شده که شائبه تصرف و تخریب سنگ فرش این محوطه را به بینندگان القا می‌کرد. این در حالی است که به گفته مدیران برج آزادی، خارج شدن مدیریت این محوطه از اختیار برج آزادی، باعث توقف فعالیت‌های گردشگری و فرهنگی هنری این مجموعه به واسطه عدم دسترسی شهروندان به پارکینگ خواهد شد و متاسفانه نزدیک‌ترین پارکینگ عمومی از برج آزادی هم در محدوده استاد معین و حدود یک کیلومتر دورتر است.

برج آزادی که امسال ۵۰ سالگی‌اش را جشن می‌گیرد، روند فرسایشیِ بدون مرمت را سال‌هاست آغاز کرده؛ ریزش کاشی‌های فیروزه‌ای در برخی قسمت‌ها بسیار شدید است، نفوذ رطوبت در بخش‌های زیادی از بنا دیده می‌شود، اگرچه مسؤولان برج آزادی اعتقاد دارند پس از فضاسازی و محوطه‌سازی‌های سال‌های ۹۱ – ۹۰ وضعیت بهتر شده است، اما هنوز نفوذ آب در بخش‌های مختلف بنا به‌ویژه طبقه آخر کاملا مشهود است و آبیاری‌های فضای سبز به داخل بنا همچنان نفوذ می‌کند و نقص‌هایی دیده می‌شود. در بخش‌هایی از پای برج آثار انفجارهایی که احتمالا به چهارشنبه‌سوری اخیر مربوط می‌شود، در کنار ردِ موتورسیکلت قابل مشاهده است. دیوارنویسی به وفور دیده می‌شود، حتی در داخل بنا و راه پله‌ها. حالا ترک‌های جدیدی به همه این‌ها اضافه شده که چهره برج ۵۰ ساله را با عنوان نماد دروازه تهران بیشتر از نیم قرن نشان می‌دهد.

Facebook
Twitter
LinkedIn
0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها