کاهش ساخت ۶۰۰ هزار واحدی مسکن در سال‌های اخیر/ سامانه املاک و اسکان در دولت جدید پیگیری شود

کاهش ساخت ۶۰۰ هزار واحدی مسکن در سال‌های اخیر/ سامانه املاک و اسکان در دولت جدید پیگیری شود

یک کارشناس اقتصادی اظهار کرد: سامانه املاک و اسکان تا مهرماه تمدید گردید و باید تا آن زمان، همه داده‌های املاک و اسکان کشور، در سامانه ثبت شود. زمانی که این اتفاق بیفتد، می‌توان نظام مالیاتی را بصورت اثر بخش در بخش مسکن اجرایی کرد.

گروه راه و مسکن بازارنیوز- بهزاد قبادی؛ وحید شقاقی شهری، کارشناس اقتصادی در گفتگو با بازارنیوز پیرامون وضعیت فعلی مسکن در ایران، اظهار کرد: مسکن بخش پیشرو و پیشتاز هر اقتصاد است و حسن ساخت و سرمایه گذاری در مسکن این است که می‌تواند محرک رشد اقتصادی شود و اگر حرکتی در بخش مسکن اتفاق بیفتد می‌تواند سایر بخش‌ها از جمله صنعت و خدمات را هم تحریک کند و آن‌ها را هم به حرکت وا بدارد.

 

وی افزود: همچنین می‌تواند محرک رشد اشتغال در اقتصاد هم باشد؛ زیرا بخش مسکن می‌تواند حداقل صد نوع شغل را با خودش همراه کند.

 

شقاقی ادامه داد: ما یک تاخر ساخت و ساز را در دهه ۹۰ در بخش مسکن شاهد بودیم. در این دهه، میانگین ساخت و ساز سالانه حدود ۴۰۰ هزار مسکن در سال بوده در حالی که برآورد‌ها نشان می‌دهد که در کشور سالانه یک میلیون مسکن نیاز داریم؛ لذا همه این‌ها بیان‌گر این است که در بخش مسکن  به یک دگرگونی حرکت و اقدامات جدی نیازمندیم.

 

مشاور محسن رضایی در ایام انتخابات ۱۴۰۰، اظهار کرد: در دنیا تجربه براین است که بیش از ۹۰ درصد هزینه خرید و ساخت را تسهیلات می‌دهند و کمتر از ۱۰ درصد را فرد باید تامین کند. برای این منظور در برنامه‌های آقای رضایی هم همین بود که بانک‌های کشور به سمت افزایش تسهیلات‌دهی در بخش مسکن حرکت و بخش عمده خرید مسکن را بانک‌ها بتوانند تامین کنند و عملا بخش کمی از آن بر عهده خود فرد باشد.

 

وی افزود: در بخش ساخت هم به این صورت است که دولت به اندازه گسترده‌ای  زمین‌های بلا استفاده در اختیار دارد و می‌تواند با همان روش‌های مولد سازی، در اختیار سازندگان قرار دهد یا به صورت ۹۹ ساله در اختیار سازندگان قرار داده و یا بصورت و با نرخ‌های مناسب کاملا زمین‌ها را در اختیار سازندگان بگذارد.

 

شقاقی ادامه داد: از طرف دیگر هم حمایت‌های بانکی را برای افزایش تسهیلات سازندگان در اختیار آن‌ها قرار بدهد، یعنی با دو مکانیسم در اختیار گذاشتن زمین‌های دولتی به سازندگان و همچنین هدایت تسهیلات بانکی برای ساخت مسکن، وضعیت این بازار را بهبود دهند.

 

شقاقی با بیان این نکته که دولت می‌تواند با این دو سیاست طرف عرضه بخش مسکن را هم تحریک کند اظهار کرد:  برای افزایش طرف تقاضا، افزایش وام مسکن به صورت بلند مدت از سوی نظام بانکی مثل همه جای دنیا داده شود. از طرف دیگر برای طرف عرضه هم ارائه زمین‌های در اختیار دولت برای سازندگان در کنار کاهش نرخ سود تسهیلات ساخت مسکن و افزایش تسهیلات بخش مسکن از سوی همه بانک‌ها نه فقط مختص بانک مسکن، می‌تواند وضعیت را مطلوب کند.

 

*دولت جدید سامانه املاک و اسکان را پیگیری کند

 

شقاقی با تاکید بر اثربخش بودن سامانه املاک و اسکان در حوزه مسکن، تصریح کرد: طبق اعلام وزارت راه قرار شد، سامانه املاک و اسکان  تا مهرماه تمدید گردد و باید تا آن زمان، همه داده‌های املاک و اسکان کشور، در سامانه ثبت شود. زمانی که این اتفاق بیفتد، می‌توان نظام مالیاتی را بصورت اثر بخش  در بخش مسکن اجرایی کرد، هم مالیات بر خانه‌های خالی، هم مالیات بر ثروت و هم هر نوع نظام مالیاتی دیگر را که در بخش مسکن قابلیت انجام دارد، می‌توان اجرایی کرد.

 

این سامانه باید به سرعت توسط دولت جدید پیگیری شود تا داده‌ها و اطلاعات بخش مسکن در آن ثبت شود تا از این طریق نظام مالیاتی را بتوان اعمال کرد.

Facebook
Twitter
LinkedIn
0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها