وجود ساختمانهای ناپایدار در کرج بیشتر از حد تصور خودنمایی میکند
سرپرست شهرداری کرج گفت: ساخت و ساز غیرمجاز در سطح شهر کرج مهار شده است و هیچ ساختمانی از کف به صورت غیرمجاز ساخته نمی شود. تخلفات ساختمانی به صورت ساخت و ساز قولنامه ای و خلا قانونی در خصوص این پدیده خطرساز موجب افزایش ساخت و ساز غیرمجاز است.
منوچهر غفاری، سرپرست شهرداری کرج، امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در کرج، با اشاره به وجود ساختمانهای ناپایدار در حیدر آباد، حسن آباد و غیره، اظهار کرد: شهرکرج بیش از سایر شهرها در گیر اثرات ساخت و ساز غیرمجاز است؛ چراکه کلانشهرکرج از اتصال شهرکهای پراکنده ای تشکیل شده، که هر کدام یک هسته مرکزی و حاشیه داشته است. در حالیکه سایر کلانشهرها از یک هسته مرکزی تشکیل شده و به تدریج شهرکهای اقماری به آن اضافه شده است. این امر موجب پراکندگی و مشهود بودن ساخت و ساز غیرمجاز در شهر کرج شده است.
وی به خلا قانونی و لزوم جرم انگاری در خصوص ساخت و ساز غیر مجاز و سازندگان آن اشاره کرد و گفت: برای جلوگیری از ساخت و ساز غیرمجاز شاید شهرداری در جایی کوتاهی کرده باشد، اما واقعیت این است که کسی به ساخت و ساز غیرمجاز به عنوان خلاف قانون نگاه نمیکند و این پدیده جرم محسوب نمی شود. سازنده غیرمجاز هم تحت تعقیب قانون قرار نمیگیرد و این خلا قانونی دلیلی بر افزایش این پدیده است.
سرپرست شهرداری کرج با بیان اینکه طی سالهای گذشته ساخت و ساز غیرمجاز تقریبا در بسیاری از محلات کرج مهار شده است، افزود: ساخت و سازی که اساسا از کف به صورت غیرمجاز احداث شود، وجود ندارد. اما تخلفات ساختمانی وجود دارد که گاهی به تخلفات جزئی ختم میشود و سازنده در نهایت پایان کار میگیرد. اما در سایر تخلفات ساختمانی، برخی سازندگان پروانه ساختمان میگیرند اما در قید و بند گرفتن پایان کار نیستند و به قولنامه ای ساختن اقدام میکنند و این امرموجب پدید آمدن ساختمانهای ناپایدار شده است.
وی افزود: با توجه به رای دیوان عدالت اداری چندسالی است که برای املاک قولنامه ای مجوز صادر نمیکنیم و این امر موجب افزایش ساخت و ساز غیرمجاز شده است.
غفاری گفت: باید بپذیریم تعداد ساختمان های ناپایدار در کرج بسیار است؛ چرا که برخی از ساختمان ها ۲۰ یا ۳۰ سال از ساختشان گذشته و به دلیل نداشتن استحکام کافی عمر مفیدشان به پایان رسیده است. برخی ساختمان ها هم به دلیل عوامل خارجی مثل نشت لوله آب و غیره ناپایدار شده اند.
خط ویژه بی آر تی
وی در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر لزوم توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی، بیان کرد: اقدامات خوبی در خصوص خط ویژه بی آر تی صورت گرفته و مطالعات آن انجام شده که ایرادهایی به این طرح وارد است که باید برطرف شود.
سرپرست شهرداری کرج گفت: امکان اجرا و راه اندازی فاز یک خط ویژه بی آر تی در سال جاری وجود دارد و می توانیم فاز یک این طرح را از میدان حصارک تا میدان امام انجام بدهیم. در فاز دوم از میدان امام تا متروی شهید سلطانی نیز قابل اجراست و کارهای مطالعاتی آن انجام شده است.
قطارشهری
این مدیر شهری در خصوص قطار شهری کلانشهر کرج و توقف چندین ساله این پروژه، گفت: اجرای این طرح در حال پیگیری جدی توسط اعضای شوراست و بهره برداری آزمایشی ایستگاههای F تاK ۴۵ از ۴۵ متری گلشهر تا طالقانی در نیمه دوم سال برای اعضای شورا اهمیت ویژه ای دارد و در حال پیگیری است. بازدیدی با همراهی معاون اداره کل بازرسی کل کشور ار این پروژه انجام شد. اختلافی بین شهرداری و پیمانکار وجود دارد که امیدواریم این موانع مرتفع شود و کار به نتیجه برسد.
طرح تفصیلی
وی با تاکید بر اینکه شهر نیاز به توسعه کالبدی و زیرساختی دارد، افزود: یکی از موضوعات مهم تهیه طرح تفصیلی و سند تحول آینده شهر است که در حال گذراندن مراحل پایانی است و در صورت تصویب میتواند در حوزه اجتماعی حمل و نقل عمومی، توسعه شبکه معابر و شکل گیری شهر کمک کند.